Bermuda

Hei!


(For å følge hvor vi er hen, klikk HER)

Det er nesten en uke siden jeg reiste fra Norge til Bermuda (med en kort pitstop i Toronto på vegen). Reisen har egentlig gått ganske knirkefritt og da jeg ankom Bermuda på onsdag var det solskinn og temperatur på over 20 grader (DIGG vintervær med andre ord).

Har blitt, og blir lite oppdateringer herfra. Internett i området vi er på er ikke det beste.  Noen dårlige alternativ rundt omkring på de lokale restaurantene og ett godt alternativ på den ene iskrem kafeen.


Vanligvis er vaktene delt opp i tre; 8-12, 12-4, og 4-8, men akkurat nå har vi to vakter; styrbord og babord.  De vaktene går annenhverdag som «på-vakten» og annenhverdag som «av-vakten».  Det vil si at begge vaktene jobber full dag, mens «på-vakten» er på standby og nattvakt etter kl 17:00, mens «av-vakten» da får fri resten av kvelden.   Altså, det er kun mulighet til å forlate havnen annenhverdag.

Picton Castle


Jeg kan sikkert skrive litt mer om selve skipet når jeg har bedre internett, men arbeidet som utføres nå er klargjøring av skip og seil for Tall Ship America festivalene i Galveston, Texas og Pensacola, Florida, i tillegg til Jazzfestival i New Orleans.  Selvfølgelig kjempemasse for meg å lære, men det som gjør Picton Castle sitt opplegg så spesielt er at alle for opplæring og muligheter til å gjøre det meste om bord! Skriver nok mye mer om dette ved en senere anledning etter vi har vært på havet.  Masse hyggelige folk om bord! 

Bermuda


Bermuda er en fin plass, og det er veldig hyggelige mennesker som bor her.  Det er ikke turistsesong så mye mindre turister til stedet enn det pleier å være.  Jeg har ikke tatt meg bryet med å reise inn til hovedstaden, Hamilton.  Der hvor vi er, St. Georges, er mer enn godt nok for de fleste på denne relativt lille øyen – butikker, barer, strender, vin og spritutsalg, osv. Du vet… de viktige tingene 😉

Eneste å bemerke negativt er vel at Bermuda har prisklasser alla slik som hjemme i Norge (…dyr øl liksom). 

Avreise til Bahamas 


Planlagt avreise er på onsdag.  Vi skal til Spanish Wells på Bermuda (ikke hovedøya).  Det har vært mye utfordringer med været på havet, noe som har gjort at avreisen er utsatt flere ganger allerede.  Selv om det har vært relativt rolige dager her siden jeg kom, blåser det i dag kraftig og det har vært monsunregn hele dagen (fortsatt digg temperatur da).

Planen er å seile langt sørover fra Bermuda, vekk i fra en storm utenfor østkysten av Amerika, før vi brekker vestover og tilbake nordvest til Bahamas.  Dette, kombinert med sen avreise gjør at tiden vår på Bahamas blir minimal, i tillegg må vi ankre utenfor kysten. Best case senario så får vi sjøsatt alle småbåtene og drevet med seiling til de mange ubebodde øyene, mens andre tar de motoriserte båtene til land for å hente og avlevere mannskap.   I ett worst case senario må vi vente på skipet, mens mannskap blir hentet/tilbrakt til land.   Uansett det blir visst mye sjø på vegen sies det.

Det er visst ganske kritisk at vi når frem til planlagt tid i Galveston da det er flere planer i forbindelse med tall ship America festivalen, derfor den korte tiden.  Ryktene sier at vi også blir fullt skip herfra – 52stk totalt!  Akkurat nå er vi 33…

Uansett så blir det opptil tre uker på havet nå, så derfor ingen flere oppdateringer fra meg på en stund.

Snakkes!

Ps. Dårlig internett betyr også dårlig med bilder og sånt, men det kommer… 
Her er noen fra Bermuda. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

En "urealiserbar" drøm i oppfyllelse?

New Orleans