En "urealiserbar" drøm i oppfyllelse?

Hei!

Da var jeg endelig på veg!  I skrivende stund sitter jeg i Toronto, og det hele er enda litt uvirkelig altså.  Aldri i mine villeste fantasier hadde jeg trodd at jeg skulle få sjansen til å være med på dette.

Det begynte med en reality TV-serie jeg tilfeldigvis begynte å se på Discovery Channel for 16-17 år siden. Kall det en "urealiserbar" drøm (hvis det er ett utrykk da), som jeg ikke har tenkt så mye over egentlig, bortsett fra at det hadde vært utrolig kult å være med på, men aldri kommer til å skje.

På den tiden var internett ganske annerledes så det sosiale media monsteret vi har i dag fantes i form av enkle websider, med nyhetsbrev som ble sendt ut på e-post. Sider som Myspace, Bebo, osv. kom ikke før i 2003 og utover.  Så jeg abonnerte på nyhetsbrevet til Picton Castle, og har siden den gang fått oppdateringer i innboksen nå og da på hva de driver med og hvor de er.

Når jeg så dette på TV tilbake i 2001 så hadde de sin andre verdenstur (den første var i 1997).  Seilasen jeg er med på er den syvende, og den aller siste av sitt slag!  
Det var vel det som fanget øynene mine da det tikket inn i e-posten min, det og at jeg plutselig befant meg i en livssituasjon hvor dette kanskje kunne bli en realitet.  Så da var det vel bare å slenge inn en søknad eller?  

Joda, jeg må innrømme at jeg gikk noen runder med meg selv før jeg tok det steget.  Tross alt var det ganske mye som holdt meg igjen også; familie & venner, en god jobb jeg trives veldig i med ingen garanti for permisjon, fallskjermhoppingen, leiligheten, bilen, og sånne ting...

...men det var noe jeg "måtte prøve" fant jeg ut, og da ble det slik.  Det var jo tross alt bare en søknad og det var ingen garantier for at det skulle være plass eller at jeg var funnet egnet for dette her.

Intervju og tur til Canada

Okt. 2017 - Lunenburg, Nova Scotia
I slutten av september fikk jeg e-post fra Canada - søknad mottatt og invitasjon for å komme på besøk.  Alle som skal være med som trainee på Picton Castles jordomseiling må komme til Lunenburg og besøke skip, kaptein og driftsansvarlig.  Grunnen til dette er at de ønsker at alle skal oppleve livet om bord, samt finne ut om dette er du virkelig vil og om det passer for deg å være med på noe slikt - ett eget lite samfunn med alt det innebærer på både godt og vondt i 14 måneder.

Jeg hadde en "langhelg" i Lunenburg, hvor jeg fikk 4 netter på Picton Castle og brukte dagene sammen med de andre elevene på Bosun skolen som de også driver der.  En bitteliten smakebit på noe av det som man jobber med når man er på jordomseiling på en tradisjonell "old school" seilskute.

Etter jeg kom hjem kontaktet de fra Picton Castles kontor de referansene jeg hadde oppgitt.  Jeg måtte gi opp tre referanser (så takk til dere tre for gode skussmål!)

Så fikk jeg fikk tilbud til å være med - den "urealiserbare" drømmen var plutselig en realitet, men det var fortsatt mye som måtte ordnes opp i.

Heldigvis er jeg ansatt i ett fantastisk firma, som faktisk innvilget 14 måneder permisjon til meg!
Og oppi alt dette klarte jeg på veldig kort tid, å bli kvitt både leilighet og bilen.  Ikke rart det var noen travle uker i november og desember - det har skjedd ganske mye. 

Fremover

I morgen reiser jeg videre til Bermuda, der mønstrer jeg på.  Bortsett fra de jeg traff på min lille visitt i Canada, kjenner jeg ingen, så har litt sommerfugler i magen nå ja!

I Bermuda blir vi til kanskje midten av måneden (avhengig av vær, vedlikehold og sånne ting) før vi seiler til Spanish Wells i Bahamas.
Kanskje jeg får tid til å skrive litt mer om selve turen da, og om Picton Castle og ikke minst legge ut bilder!

Uansett så skal jeg prøve å oppdatere så ofte som praktisk mulig - og det vil nok variere stort i løpet av turen.

Men nå er det siste kveld med "luksus" på lang lang tid.  Først middag og deretter sove i stor hotellseng.

Snakkes!ps. det blir sikkert noe random snapstories i løpet av turen også...
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

New Orleans

Bermuda