Fra Bermuda til Galveston (via Turks & Caicos)

Hei!


Vi seilte fra Bermuda på onsdag 13 mars.  Det var en varm og fin dag med rolige farvann i Bermuda, men skikkelig "hav" når kom ut fra land.  Stormene i nord resulterte i noen heftige første dager på havet.  Det har gått greit, selv om det tok et par dager å bli vant til.  Det gikk ikke like greit med alle for å si det sånn...Det har vært veldig mye nytt å ta inn (selvsagt) og masse å lære.  Opplegget er veldig bra, og de erfarne er flinke i opplæringen av oss nye.  Læringskurven er bratt, og det hjelper jo ekstra på at man er på skipet hele tiden.

Ny rute

Den originale planen var å reise til Spanish Wells i Bahamas, men underveis på reisen ble det bestmt å endre kursen videre sørover mot Turks & Caicos, dette pga værmeldinger, samt medisinske årsaker (ikke meg).


Turks & Caicos

Vi fikk halvannen dag i Turks & Caicos, og jeg var heldig som fikk første ettermiddag fri.  Så turen gikk til land for å nyte litt fritid, øl, mat, strender, sommer og sol.  To orkaner har streifet øyene og gjort stor skade, noe som viste igjen på bygninger og sånt.  De lokale var veldig hyggelige, maten var god og strendene kjempe fine.  Mye dyreliv, spesielt skilpadder.
Pga den korte tiden i land var det ikke så mye muligheter til å utforske så mye mer.  Dagen etter hadde andre halvparten av mannskapet fri, før vi seilte videre på ettermiddagen. 

Måtte lese meg litt opp om T&CPrøvde ut lokale retter, veldig godt!

Galveston

Turen til Galveston var kjempebra. Vi fikk seilet hele vegen (heldige med vær og vind) og det ble mange fine dager på sjøen.
Vi ankret utenfor kysten den første kvelden utenfor Galveston, Texas, før vi brukte dagen etterpå å gjøre skipet klart til Tall Ships festival samt en del seiling i timene før vi seilte inn sammen med de andre seilskipene. 

Det er ganske travelt med festivalene (vi må mønstre hver morgen, og får annenhver ettermiddag fri).  Hver dag er det public tours på skipet fra 10 til 17, så halve mannskapet må være med på det, samt stå nattvakt utover kvelden. Da blir det ikke mye tid til å gjøre ting, som å oppdatere på internett (legge ut masse bilder, etc) fordi det rett og slett tar litt tid å finne bra (og gratis) WiFi!

Pensacola og videre til New Orleans

Det blir samme regla i Pensacola, Florida, og første helgen i New Orleans.  Men etter det er vi ferdige med Tall Ships festivalen og da begynner egentlig "jordomseilingen". 

Vi blir nok to til tre uker der! Skal få lagt ut skikkelig med bilder på Facebook da, men under er noen foreløpig (håper ikke kvaliteten blir for dårlig!) :-)

 
 Snakkes!


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

En "urealiserbar" drøm i oppfyllelse?

New Orleans

Bermuda